Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, το σχολείο θα οργανώσει  αθλητικές δραστηριότητες προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία.

Ο εορτασμός του σχολικού αθλητισμού, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10/10/2022 για τις μικρές τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄ και την Παρασκευή 14/10/2022 για τις μεγάλες τάξεις Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄.

Η αθλητική μέρα θα πραγματοποιηθεί στο Game Project, έναν πρωτότυπο χώρο ψυχαγωγίας με  160 τόνους άμμου σε μια επιφάνεια 800 τ.μ., με παιχνίδια κατασκευασμένα από ξύλο, καθώς και 500 τ.μ. φυσικού χλοοτάπητα. Ένας χώρος μοναδικός μέσα στον αστικό ιστό…

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πληθώρα από σωματικές, νοητικές, δημιουργικές, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και δραστηριότητες έκφρασης. Eνδεικτικά αναφέρονται: τρέξιμο, ισορροπία, ξεπέρασμα φυσικών εμποδίων, αναρρίχηση (σε χαμηλό ύψος), ρίψη στόχων, επίλυση γρίφων, παζλ, εικαστικές κατασκευές, παραδοσιακά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, καθώς και πρακτικές θεατρικού παιχνιδιού, που λαμβάνουν χώρα τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο.

Απαραίτητη η αθλητική ενδυμασία. Προτείνεται οι μαθητές να έχουν μαζί τους 2ο ζευγάρι κάλτσες καθώς και καπέλο.

Κόστος συμμετοχής: 13 ευρώ

Ο Διευθυντής

Γεωργόπουλος Σωτήρης

Προηγούμενο άρθροΕγγραφή στην η-τάξη
Επόμενο άρθροΠαγκόσμια ημέρα Εκπαιδευτικού