Τι ζητάνε στην αυλή μας τα παιδιά κι οι δάσκαλοί τους σήμερα πρωί;

Τι δουλειά είχε μια τεράστια οθόνη τηλεόρασης στημένη στην άκρη, με την παρουσιάστρια των ειδήσεων και τους ρεπόρτερ έτοιμους για δουλειά;

Είναι γιατί ο πλανήτης κινδυνεύει και τα παιδιά αποφάσισαν να ζωντανέψουν το μήνυμα αυτό μέσα από το χορό, την κίνηση και τη μουσική.

Το κάθε τμήμα του σχολείου ζωντάνεψε ένα περιβαλλοντικό ή κοινωνικό πρόβλημα του κόσμου μας, δίνοντας το δικό του στίγμα με τη δική του μοναδική φωνή, ακολουθώντας την αρχική ιδέα, το σενάριο, την ενδυματολογική άποψη, τη μουσική επιμέλεια και τη σκηνοθεσία της θεατρολόγου μας, κ. Λήδας Γραββάνη.

Σημαντική ήταν η συμβολή  των εκπαιδευτικών : Φυσικής Αγωγής κ. Τίνας Πανταζή, Μουσικής κ. Μαρίας Αδαμοπούλου, Πληροφορικής κ. Χριστίνας Σαμαρτζή  και Εικαστικών κ. Ελίνας Καστρινάκη.

Την προσπάθεια αγκάλιασε το σύνολο των εκπαιδευτικών της σχολικής κοινότητας, που μοιράστηκαν με τα παιδιά τους ρόλους στο δρώμενο αυτό, το οποίο εντάσσεται στις δράσεις αυτο-αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων μαθητών – εκπαιδευτικών.

Το Β1 ήταν το δάσος και το Β2 η φωτιά που το έκαψε!

Το Α1 ήταν ο βυθός και το Α2 τα απόβλητα στις θάλασσες

Το Γ1 η ειρηνική ζωή και το Γ2 ο πόλεμος

Το Δ1 τα παραδοσιακά παιχνίδια και το Δ2 τα ψηφιακά παιχνίδια,

Το Ε1 τα ζώα των πολικών περιοχών και το Ε2 οι πάγοι που λιώνουν,

Tο Στ1 οι χώρες του τρίτου κόσμου και το Στ2 ήταν οι πλούσιες χώρες

Τέλος το Δ3 και το Στ3 ήταν τα παιδιά που υψώνουν μια τεράστια κραυγή διαμαρτυρίας και ελπίδας, διαδηλώνοντας για έναν καλύτερο κόσμο.

Τεράστια συγκίνηση και περηφάνεια για το πόσο άμεσα και πόσο αληθινά εξέφρασαν τα παιδιά την αγωνία όλων μας για τις δυσοίωνες παγκόσμιες εξελίξεις και την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν για τη Γη και τη Ζωή.

Έκπληξη, αλλά και χαρά, για το πόσο εύκολα μπορούν όλα τα μέλη μιας σχολικής κοινότητας να συντονιστούν σε … άλλες συχνότητες, υλοποιώντας το καλύτερο διαθεματικό μάθημα όλων των τάξεων!

“Το Β1 ήταν το δάσος”

Tο Β2 η φωτιά που το έκαψε

“Το Α1 ήταν ο βυθός “

Το Α2 τα απόβλητα στις θάλασσες..”

“Το Γ1 η ειρηνική ζωή

“Το Γ2 ο πόλεμος..”

Το Δ1 τα παραδοσιακά παιχνίδια

Το Δ2 τα ψηφιακά παιχνίδια

Το Ε1 τα ζώα των πολικών περιοχών

“Το Ε2 οι πάγοι που λιώνουν

Το Στ2 ήταν οι πλούσιες χώρες

“Το Στ1 οι χώρες του τρίτου κόσμου

“Διαδήλωση” από το ΣΤ3 και Δ3

“Διαδήλωση” από το ΣΤ3 και Δ3

“Το τραγούδι της Ειρήνης” – όλο το σχολείο

Προηγούμενο άρθροΠοδηλασία
Επόμενο άρθροVirtual tour