Από αύριο Δευτέρα 1 Νοεμβρίου  έως και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται μια συσκευασία με 5 δωρεάν αυτοδιαγνωστικά  τεστ (self tests) από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 5 Νοεμβρίου έως 22 Νοεμβρίου και να προσέρχονται στο σχολείο, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • το self test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο.
  • Καθώς επίσης ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις  μαθήτριες.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, στην οποία ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19.

Πλέον o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, για την προστασία όλων μας.

Στησυγκεκριμένη πλατφόρμα θα δηλώνεται υποχρεωτικά:

  1. Κάθε φορά το αποτέλεσμα του selftest που θα γίνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη βράδυ και από εκεί θα τυπώνεται πλέον η κάρτα μαθητή/ τριας που θα επιδεικνύεται στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Επίσης θα δηλώσουν

  1. Μόνο μία φορά, την υγειονομική τους κατάσταση ΟΛΟΙ οι μαθητές/τριες του σχολείου που έχουν νοσήσει και οι εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει ή εμβολιαστεί.
  2. Όλοι οι εισερχόμενοι στο σχολείο την υγειονομική τους κατάσταση στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. (Επισκέπτες, Γονείς… κλπ)

Για την είσοδο στην πλατφόρμα επιλέγετε edupass.gov.gr και χρησιμοποιείτε κωδικούς taxisnet.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας στην διεύθυνση ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής

Σωτήρης Γεωργόπουλος

Προηγούμενο άρθροΕπικοινωνία εκπαιδευτικών με γονείς/κηδεμόνες για τον μήνα Νοέμβριο
Επόμενο άρθροΕπιβεβαιωμένο κρούσμα η δασκάλα του Δ2