Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σήμερα το πρωί (5/11/2021) ενημερωθήκαμε ότι η δασκάλα του Δ2 διαγνώστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Covid-19 με Rapid Test.

Όσοι από τους/τις μαθητές/τριες του Δ2 ήταν παρόντες την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου (και δεν έχουν ήδη νοσήσει) θεωρούνται ειδικές  περιπτώσεις στενών επαφών με το  περιστατικό Covid-19. Σύμφωνα με τα μέτρα του ΕΟΔΥ, αυτά τα παιδιά υποχρεούνται να ελεγχθούν με δύο επιπλέον εργαστηριακούς διαγνωστικούς ελέγχους (RapidTest) και να προσκομίσουν τα αρνητικά αποτελέσματά τους κατά την προσέλευση στο σχολείο, τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου.

Οι αυτοδιαγνωστικοί διαγνωστικοί έλεγχοι (Self Test) των παιδιών σας θα συνεχίζονται κανονικά, θα καταχωρούνται στην πλατφόρμα edupass και θα προσκομίζονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή κατά την προσέλευση στο σχολείο.

Εφόσον οι διαγνωστικοί έλεγχοι παραμένουν αρνητικοί και τα παιδιά δεν εμφανίζουν συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη από Covid-19, μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητές τους.

Ενημερωθήκαμε από το Τοπικό Ιατρείο Βριλησσίων (Λεωφ. Πεντέλης 132, τηλ 210 6137671) ότι διενεργούν αυτούς τους υποχρεωτικούς διαγνωστικούς ελέγχους (Rapid Test) δωρεάν, για τους πολίτες που ανήκουν στη σχολική κοινότητα και προσκομίζουν τη σχολική βεβαίωση, ότι είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος, την οποία έχουμε ήδη δώσει στα παιδιά σας.

Το ωράριο λειτουργίας του Τ.Ι. Βριλησσίων, για την προσέλευση των πολιτών που ανήκουν στην σχολική κοινότητα, για την διενέργεια των Rapid Test είναι από Δευτέρα -Παρασκευή από 08:00πμ -18:00μμ.

Κάθε βράδυ ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει τα σημεία που θα γίνονται δωρεάν rapid test την επόμενη ημέρα. Μπορείτε να τα αναζητήσετε στο διαδίκτυο. Ενδεικτική διεύθυνση: https://eody.gov.gr/komy-testing-eody/

Εναλλακτικά, μπορείτε να πραγματοποιήσετε τον έλεγχο με Rapid Test σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, επί πληρωμή.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα “καλά αποτελέσματα”!


Με εκτίμηση,


O Διευθυντής

Σωτήριος Γεωργόπουλος

Διευκρινίσεις:

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ πρέπει να γίνει έλεγχος την 0-1η και την 7η ημέρα, δηλαδή μέχρι αύριο Σάββατο 6/11 και το Σάββατο 13/11. Επειδή όμως αυτές οι ημέρες συμπίπτουν με ημέρες που το σχολείο δε λειτουργεί και με δεδομένα ότι:

– τα παιδιά μόλις ελέχθηκαν με self test και

– ο ιός χρειάζεται μερικές ημέρες για να επωαστεί, ώστε να είναι ανιχνεύσιμος,

προτείνουμε να γίνει ο έλεγχος Rapid Test όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην Δευτέρα 8/11, ώστε να διασφαλίσουμε κατά το δυνατόν την αποφυγή της διασποράς του.

Παραταύτα, το σχολείο θα δεχτεί τη Δευτέρα 8/11 τα παιδιά με αρνητικο Rapid test, που διενεργήθηκε από σήμερα Παρασκευή 5/11 μέχρι και Δευτέρα 8/11.  Ομοίως και τη Δευτέρα 15/11 τα  rapid test θα πρέπει να διεξαχθούν από Παρασκευή 12/11 μέχρι και Δευτέρα 15/11.

Προηγούμενο άρθροΛειτουργία πλατφόρμας edupass.gov.gr από Δευτέρα 1/11 για μαθητές, εκπαιδευτικούς και επισκέπτες του σχολείου μας
Επόμενο άρθροΕπισημάνσεις για τις δηλώσεις edupass