Σήμερα η Β΄τάξη επισκέφθηκε το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά, για να παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα.

Αν και το Μουσείο αυτό ήταν γνωστό σε αρκετά παιδιά, που το είχαν επισκεφθεί με τους γονείς τους, κέρδισε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον τους με τα εκπαιδευτικά του προγράμματα και τις ειδικά προσαρμοσμένες ξεναγήσεις του.

Μέσα στον φιλόξενο και οργανωμένο χώρο του, τα παιδιά έμαθαν για τα είδη και την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, καθώς και για τους «απογόνους» τους πάνω στη Γη. Μελέτησαν τα έντομα και τις μεταμορφώσεις τους, τον κύκλο ζωής και τα μυστικά του κάθε είδους.

Μετά το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, ξεναγηθήκαμε στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου. Περπατήσαμε στην ελληνική φύση, αλλά και σε μακρινές ηπείρους, στη ζούγκλα και στη σαβάνα, σε θάλασσες και λίμνες, συναντώντας θηλαστικά, πουλιά και ερπετά, γνωστά μας και άγνωστα. 

Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι μοναδική. Τα παιδιά έχουν ανάγκη τη φύση και μόνο η επαφή με τη φύση και η μελέτη της διαμορφώνει αβίαστα περιβαλλοντική συνείδηση. Σε ένα μουσείο όπως αυτό, φτιαγμένο εξ αρχής με γνώμονα την περιβαλλοντική εκπαίδευση, η γνώση της φύσης μιλά, πάνω απ΄ όλα, τη γλώσσα των παιδιών.

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων
Επόμενο άρθροΑγιά Σοφιά στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού