Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΟ Δ2

Ενημερωθήκαμε σήμερα, Δευτέρα 8/11, νωρίς το πρωί, ότι ένας μαθητής του Δ2, μετά από έλεγχο αντιγόνου (rapid test), είναι επιβεβαιωμένα περιστατικό Covid–19.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι συμμαθητές/τριές του δεν θεωρούνται στενές επαφές διότι δεν συνυπήρξαν μαζί τους στη σχολική τάξη κατά το 48ωρο. Το τμήμα θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του. Τα παιδιά, με μόνη οδηγία τη στενή παρακολούθηση της υγείας τους, μπορούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους και δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε άλλους αυτοελέγχους επιπλέον των δύο υποχρεωτικών προληπτικών συστηματικών ελέγχων ανά εβδομάδα.

ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΟ ΣΤ3

Απόψε, Δευτέρα 8/11/21, το βράδυ, ενημερωθήκαμε ότι και μία μαθήτρια του Στ3 διαγνώστηκε θετική στον Covid-19 μετά από έλεγχο αντιγόνου (rapid test).

Ιχνηλατήθηκαν και καταγράφηκαν οι «στενές επαφές» και οι «κοντινές θέσεις»  του επιβεβαιωμένου κρούσματος και ενημερώθηκαν για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης Covid-19 στις σχολικές μονάδες, όλα τα άτομα που χαρακτηρίζονται ως «στενές επαφές» και «κοντινές θέσεις»  επιβεβαιωμένου περιστατικού Covid-19 μπορούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους και να μην τεθούν σε κατ΄ οίκον απομόνωση (καραντίνα) με τις προϋποθέσεις:

  • Να μην εμφανίζουν συμπτώματα νόσησης

(π.χ.  βήχας,  πυρετός,  δύσπνοια,  πονόλαιμος,  γαστρεντερικά  συμπτώματα, κεφαλαλγία, μυαλγίες, αοσμία, αγευσία) και

  • να παραμένουν ΑΡΝΗΤΙΚΑ τα αποτελέσματα των απαραίτητων διαγνωστικών ελέγχων στους οποίους τα παιδιά του Στ3 θα υποβάλλονται μέχρι την Τρίτη 16/11/21

Οι αρνητικές δηλώσεις των απαιτούμενων διαγνωστικών ελέγχων πρέπει να καταχωρούνται στην πλατφόρμα edupass και να προσκομίζονται στο σχολείο, την επόμενη ημέρα, κατά την προσέλευση, για να γίνονται δεκτά τα παιδιά στην τάξη.

Το Τοπικό Ιατρείο Βριλησσίων (Λεωφ. Πεντέλης 132, τηλ 210 6137671) διενεργεί τους υποχρεωτικούς διαγνωστικούς ελέγχους (Rapid Test) δωρεάν, για τους/τις μαθητές/τριες που προσκομίζουν τη σχολική βεβαίωση, ότι είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος. Το ωράριο λειτουργίας του Τ.Ι. Βριλησσίων, για την διενέργεια των Rapid Test είναι από Δευτέρα -Παρασκευή από 08:00πμ – 18:00μμ.

Ευχόμαστε «γρήγορη ανάρρωση» στο μαθητή και στη μαθήτριά μας και «καλά αποτελέσματα» σε όλους/ες τους/τις συμμαθητές/τριές τους.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Γεωργόπουλος Σωτήρης

Προηγούμενο άρθροΕπισημάνσεις για τις δηλώσεις edupass
Επόμενο άρθροΕπιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 σε εκπαιδευτικό του Ε3