Η Βιβλιοθήκη είναι η καρδιά του σχολείου. Ο χώρος που χτυπά ο σφυγμός δασκάλων και μαθητών, που συναντιούνται η δημιουργία με τη δημιουργικότητα, η χαρά της ακρόασης, της συγγραφής, της  απόλαυσης της ανάγνωσης…

Σε αυτή την πραγματικότητα στοχεύσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-2021 που παρόλες τις δυσκολίες, ανοιχτά, κλειστά σχολεία, συγκεκριμένη ομάδα στον χώρο, καταφέραμε  και έγινε η βιβλιοθήκη ο πόλος έλξης των μαθητών και των δασκάλων τους. Τα παιδιά περπάτησαν στα ράφια της, αναζήτησαν, ψαχούλεψαν, ξεφύλλισαν, ενθουσιάστηκαν, ξεχάστηκαν και βυθίστηκαν στις σελίδες των χρωμάτων και των εικόνων, ταξίδεψαν με τους ήρωες και γέλασαν, χόρτασε το μάτι, το μυαλό τους. Και το αποτέλεσμα είναι ανεκτίμητο.

Αυτό το αποτέλεσμα μαζευτήκαμε να τιμήσουμε σήμερα, δάσκαλοι και μαθητές.

Σε μια λιτή γιορτή με τη φράση «Η Βιβλιοθήκη είναι η καρδιά του σχολείου» η ομάδα της βιβλιοθήκης με τον διευθυντή του σχολείου, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, παρουσία όλων των μαθητών και των δασκάλων τους, βράβευσε τα τμήματα εκείνα που ως αληθινοί βιβλιοφάγοι “έφαγαν” τα βιβλία. Τους μαθητές/τριες των τμημάτων, που έγιναν το καλό παράδειγμα αλλά και το εφαλτήριο, για να συνεχίσουμε.

Τα τμήματα που βραβεύτηκαν από τον διευθυντή του σχολείου είναι :

Τα δύο τμήματα της περσινής Β τάξης, φετινό Γ1 και Γ2 με 1ο βραβείο, να επισκεφτούν την Εθνική Βιβλιοθήκη στο κέντρο πολιτισμού ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, να παρακολουθήσουν το εργαστήριο «Η ορχήστρα της βιβλιοθήκης», καθώς και να θαυμάσουν  μία τεράστια βιβλιοθήκη!!

Με 2ο βραβείο βραβεύτηκαν και τα τρία τμήματα της περσινής Α τάξης, φετινά Β1,Β2, Β3

 Τα περσινά μικρά πρωτάκια μας, μόλις έμαθαν να διαβάζουν, έτρεχαν να τελειώσουν τα μαθήματα, για να πάνε στον χώρο της βιβλιοθήκης, να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν απ’ τις δασκάλες τους αφήγηση, να παίξουν, μα και να δανειστούν βιβλίο για το σπίτι.

Συγχαίρουμε ΟΛΟΥΣ  τους μαθητές μας για τη δίψα και την αγάπη τους στο βιβλίο!

Η βιβλιοθήκη του Σχολείου μας, η καρδιά του Σχολείου, αυτός ο τόσο όμορφα φτιαγμένος χώρος,ανοίγει πάλι …από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 κάθε μέρα στο 1ο διάλειμμα 09:40-10:00

Κλείνοντας, και αφού συγχαρούμε άλλη μια φορά  τους μαθητές μας για τη δίψα τους αυτή, θέλουμε να τονίσουμε πως η χαρά μας είναι μεγάλη και η επιθυμία μας να συνεχίσουμε, παρόλες τις δυσκολίες που η πανδημία προκαλεί, ώστε κι άλλοι μαθητές, όλα τα παιδιά μας να ταξιδέψουν στο όνειρο….

 Η ομάδα της βιβλιοθήκης ετοιμάζει διάφορες δράσεις , πολλές εκπλήξεις , για τις οποίες θα ενημερώνεστε κατά τη διάρκεια της χρονιάς!

Καλή αρχή! Γέλιο κέφι και χαρά μ’ ένα βιβλίο αγκαλιά!

Η ομάδα της Βιβλιοθήκης

Κίσσα Ελένη – Κουλλιά Μαρία – Μινοπούλου Κατερίνα – Μπάτζιου Αντιγόνη – Σαρόγλου Ανδρομάχη – Σουρία Μαρκέλλα – Χατζοπούλου Ευαγγελία

 

Προηγούμενο άρθροΕορτασμός της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Επόμενο άρθροΗ Γ΄ Τάξη στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας