Με ενθουσιασμό και χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021, διαδικτυακά τη συγγραφέα-εκπαιδευτικό Γιολάντα Γεωργιάδη -Τσορώνη, τα βιβλία της οποίας η Γ΄ταξη του σχολείου μας επεξεργάστηκε τους δύο τελευταίους μήνες.

Οι μαθητές/τριες του 1ου τμήματος διάβασαν και επεξεργάστηκαν το βιβλίο «Μια φιλία με αγκάθια» και αντίστοιχα οι μαθητές/τριες του 2ου τμήματος το βιβλίο «Ένα παράξενο σχολείο».

Στην αίθουσα πολλαπλών οι μαθητές/τριες της Γ’τάξης συνδέθηκαν διαδικτυακά μαζί της, τη γνώρισαν ως συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας και συζήτησαν μαζί της για τις αξίες της φιλίας και της συνεργασίας στη ζωή τους, αλλά και για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για ν’ αναπτύξουν δυνατές φιλίες και να συνεργαστούν όμορφα και αρμονικά με άλλους ανθρώπους.

Η συγγραφέας μίλησε με ευγένεια, καλοσύνη και απλότητα ως δασκάλα-συγγραφέας και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών.

Η διεύθυνση του σχολείου καθώς και οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων κ. Παπαδάκη και κ. Τσαμπακάλου την ευχαριστούμε πολύ γι αυτή την όμορφη συνεργασία.

Ήταν μια μέρα που μας πήγε όλους ψηλότερα…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά, συμμετέχει εθελοντικά σε οργανώσεις για την προαγωγή της λογοτεχνίας, είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά και μελέτες λαογραφικού περιεχομένου. Έχει ενταχθεί στο Μητρώο Επιμορφωτών του προγράμματος “Καινοτόμες Δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών” και έχει αναλάβει επιμορφωτικό έργο σε ημερίδες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του Πιτσίνιαγκα Παναγιώτη Εμψυχωτή- συντονιστή βιωματικών παρεμβάσεων, Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π)
Επόμενο άρθροΕπικοινωνία μαθητών της Ε΄ τάξης με τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή