Εβδομάδα αφιερωμένη στους συγγραφείς και η Ε τάξη του σχολείου μας, με τους εκπαιδευτικούς της κ. Μ. Αυτζή κ. Ν. Κέλλη,κ. Μ. Σαρόγλου, είχε τη χαρά να επικοινωνήσει με τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή και να μοιραστεί μαζί του σκέψεις για τα βιβλία του, ερωτήσεις για τη συγγραφική του δράση και τα μελλοντικά του σχέδια.

Το Ε2 απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο σκηνές από το βιβλίο “Ο Θαλασσοσφυριχτής” και ζωντάνεψε μπροστά μας το καλοκαίρι στη νερένια πολιτεία της λίμνης.

Στον τελικό μας αναστοχασμό συναντηθήκαμε με τα θετικά συναισθήματα που άφησε πίσω της αυτή η όμορφη και δημιουργική δράση.

Ευχαριστούμε κ. Λεϊμονή!

Μπράβο παιδιά!!!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Διονύσης Λεϊμονής γεννήθηκε στο Αιτωλικό. Από πολύ νωρίς στράφηκε στη συγγραφή παιδικών και νεανικών ιστοριών. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων. Ζει στη Νέα Ιωνία Βόλου και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ασχολείται με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά καθώς και με τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων. Ασχολείται με την επιμέλεια και κριτική έργων για παιδιά και ενήλικες,την παρουσίαση βιβλίων, πολλά από τα οποία έχει προλογίσει ο ίδιος, τη διοργάνωση φιλολογικών-λογοτεχνικών εκδηλώσεων, τη διοργάνωση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής για παιδιά και ενήλικες, αλλά και σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης(κάτοχος πιστοποιητικού κατάρτισης στη Δημιουργική Γραφή από το ΑΠΘ). Επιμελείται και παρουσιάζει τη λογοτεχνική ραδιοφωνική εκπομπή  «Μιλάμε για το βιβλίο». Είναι τακτικό μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών συγγραφέων(Κε.Βι.Μα.Συ.), τακτικό μέλος  του Ελληνικού τμήματος(ΙΒΒΥ) του Κύκλου του Παιδικού βιβλίου και ειδικός γραμματέας του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας. Συμμετέχει σε επιτροπές συγγραφέων για κρίση παιδικών βιβλίων.

Προηγούμενο άρθροΕπικοινωνία μαθητών της Γ΄ τάξης με τη συγγραφέα Γιολάντα Γεωργιάδη – Τσορώνη
Επόμενο άρθροΕπικοινωνία μαθητών του Δ1 τμήματος με τον συγγραφέα Γεώργιο Κατσέλη