Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day ή SID) διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους.

Κατά τον εορτασμό της ημέρας, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως. Αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικότητα.

Δείτε όλες τις πληροφορίες για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 σε ένα infographic

Στα πλαίσια του εορτασμού της 19ης  Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ διοργάνωσε σήμερα, για τις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού, ένα διαδικτυακό «κυνήγι θησαυρού». Μέλη του Κέντρου ενημέρωσαν μαθητές από περισσότερα από 220 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, για τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας μέσα από ένα παιχνίδι δραστηριοτήτων και γρίφων.

Τα  τρία τμήματα της Ε΄τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην διαδικτυακή εκδήλωση, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών κ.Σουρία, κ.Θειακού, κ.Σπανουδάκη, κ.Τρουλλινού και κ.Καλογρίδου.

Όπως κάθε χρόνο, όλες οι τάξεις του σχολείου μας ενημερώνονται για το σημαντικό θέμα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου στα πλαίσια του μαθήματος Τ.Π.Ε., από την εκπαιδευτικό Πληροφορικής κ. Μαρκέλλα Σουρία. Ενδεικτικά, ακολουθούν ανοιχτά μαθήματά της στην η-τάξη:

Προηγούμενο άρθροΕπιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19 στο Γ1 και Γ2
Επόμενο άρθροΝέα επιβεβαιωμένα περιστατικά σε δύο μαθητές του Ε1 και μία μαθήτρια του Β1