Ολοκληρώθηκε μία βελτιωμένη εβδομάδα, με πέντε (5) νέα ενεργά κρούσματα, το τελευταίο 7ήμερο, εκ των οποίων τα τρία (3) επιβεβαιώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους μαθητές και μαθήτριές μας που νοσούν.

Τα τρία (3) τελευταία επιβεβαιωμένα περιστατικά, είναι δύο (2) μαθητές του Ε1 και μία (1) μαθήτρια του Β1.

Από τους μαθητές του Ε1 ο πρώτος, είχε στενές επαφές και στο τμήμα του Ολοήμερου (μαθητές Ε΄και Στ΄τάξεων), όπου φοιτεί  καθώς και στο τμήμα Γερμανικών. Ο δεύτερος είχε στενές επαφές και στο τμήμα των Γαλλικών. Η μαθήτρια του Β1, που φοιτά και στο τμήμα Ολοημέρου (μαθητές τμημάτων Β1 – Β2) δεν είχε στενές επαφές στο σχολείο το τελευταίο 48ωρο.

Όπως κάθε φορά, ακολουθήσαμε το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, έγινε απολύμανση των αιθουσών, ιχνηλατήθηκαν οι στενές επαφές τους και δώσαμε οδηγίες για έκτακτους ελέγχους που πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι και την Πέμπτη 17/2/22.

Οι έλεγχοι διαφοροποιούνται ανάλογα με την υγειονομική κατάσταση των μαθητών:

  • Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται οι μαθητές που:
    • έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 (και τις δύο (2) δόσεις) και
    • έχουν βεβαίωση πλήρους κάλυψης – ανάρρωσης και εμβολιασμού διότι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 με μία (1) δόση εμβολίου, λόγω νόσησής τους από κορωνοϊό COVID-19.
  • Νοσήσαντες θεωρούνται όσοι νόσησαν από εντός των 3 τελευταίων μηνών.
  • Όλοι οι υπόλοιποι μαθητές  (εμβολιασμένοι μόνο με την 1η δόση, χωρίς νόσηση) και νοσήσαντες προ 3μήνου, εμπίπτουν στην κατηγορία των μη εμβολιασμένων.

Υπενθυμίζουμε ότι με σχολική βεβαίωση, τα παιδιά μπορούν να κάνουν τα RAPID TEST δωρεάν:

  • στο Τ.Ι. Βριλησσίων (Λεωφ. Πεντέλης 132) Δευτέρα με Παρασκευή 08:00 – 14:00
  • στο Δημοτικό Ιατρείο Βριλησσίων (Λεωφ. Πεντέλης 62) 14:00 – 17:30
  • σε δομές ΕΟΔΥ

Εναλλακτικά, ο έλεγχος PCR / RAPID TEST μπορεί να διενεργηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, επί πληρωμή (Μειωμένη τιμή, προσκομίζοντας τη βεβαίωση, στο διαγνωστικό Πετρόπουλος Γράμμου 39, 2106130312)

Εφιστούμε την προσοχή σας: Σε περίπτωση που κάποιο μέλος της οικογένειάς σας έχει συμπτώματα στο πλαίσιο λοίμωξης COVID-19 ή παραμένει ασυμπτωματικό αλλά υπάρχει υποψία για λοίμωξη και βρίσκεται σε αναμονή αποτελέσματος εργαστηριακού τεστ, οι μαθητές που είναι στενές οικογενειακές επαφές του ύποπτου περιστατικού πρέπει να παραμένουν στο σπίτι.


Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία ώστε να ανακόψουμε τη διασπορά του ιού!

Προηγούμενο άρθροΕορτασμός Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022
Επόμενο άρθροΔωρεάν covid test  για όλους τους κατοίκους των Βριλησσίων, τo Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, στην Πλατεία Αναλήψεως – 09:30-14:30