Σήμερα το Ιπτάμενο Ξενοδοχείο του Δημήτρη Μελικέρτη με τους 33 ορόφους και τα 3.333 πολύχρωμα αλεξίπτωτα προσγειώθηκε στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων.

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι της ΣΤ’ τάξης έγιναν οι επιβάτες του και αλληλοεπίδρασαν  όμορφα με τον δημιουργό του.

Έναν αξιόλογο, νεαρό συγγραφέα που με αυθεντικό χιούμορ και σύγχρονη γραφή πλέκει ένα ευφυές μυθιστόρημα φαντασίας με συνεχή πρωτότυπα ευρήματα, τα οποία δομούν μια περιπέτεια, που ισορροπεί στα σύνορα του μαγικού ρεαλισμού και του παραμυθιού.

Ο κος Μελικέρτης απάντησε στα ερωτήματα που ετέθησαν από τους μαθητές μας, δημιουργώντας ένα όμορφο κλίμα αμεσότητας και αυθορμητισμού.

Εντυπωσιάστηκε από τις στοχευμένες και πρωτότυπες ερωτήσεις που δέχτηκε καθώς και από τη γενικότερη εικόνα που αποκόμισε από το σχολείο μας και τις δράσεις του.

Η σχολική βιβλιοθήκη, η εβδομάδα συγγραφέων για όλες τις τάξεις του δημοτικού, η έκθεση βιβλίου, προκάλεσαν την έκπληξη μα και τον ενθουσιασμό του ταυτόχρονα και ευχήθηκε να έχει κάθε παιδί αυτής της ηλικίας τη δυνατότητα παρόμοιων εμπειριών.

Αφού υπέγραψε τα βιβλία των μικρών του αναγνωστών, νιώθοντας ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για το κάλεσμα που του έγινε μα και για την ευκαιρία να συνδιαλλαγεί με τόσο ‘’ώριμα παιδιά’’, όπως τα αποκάλεσε, μας αποχαιρέτισε δίνοντάς μας την υπόσχεση πως με την έκδοση του νέου του βιβλίου, θα είμαστε από τους πρώτους που θα λάβουμε αντίτυπό του για τη βιβλιοθήκη μας.

Κλείνουμε με την παραίνεση του συγγραφέα προς τους νέους μας:

‘’Ανακαλύψτε τη δική σας μαγεία και σκορπίστε την στον κόσμο’’.

Προηγούμενο άρθροΕπικοινωνία Γ΄ τάξης με τον συγγραφέα κ. Νίκο Μιχαλόπουλο
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Ε’ τάξης με την συγγραφέα Τσιτιρίδου Χριστοφορίδου