Οι μαθητές και οι δάσκαλοι της Ε τάξης σήμερα, 18/5/2022, υποδέχθηκαν στα πλαίσια της εβδομάδας συγγραφέων την αξιόλογη συγγραφέα Εύη Τσιτιρίδου Χριστοφορίδου, η οποία έχει να παρουσιάσει ένα πλούσιο και σημαντικό συγγραφικό έργο πάνω στην παιδική λογοτεχνία. Οι μαθητές με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των δασκάλων τους επέλεξαν πέντε βιβλία της με θεματολογία το Βυζάντιο και την προσφυγιά. Η συγκεκριμένη θεματολογία επιλέχθηκε σε συνδυασμό με το μάθημα της ιστορίας που διδάσκεται στην τάξη τους.

Τα παιδιά έχοντας μελετήσει τα βιβλία που είχαν επιλέξει, όταν η συγγραφέας επισκέφτηκε το σχολείο, αλληλεπίδρασαν μαζί της υποβάλλοντας πληθώρα ερωτήσεων που αφορούσαν τόσο τη θεματολογία, όσο και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και δημιουργεί ένας συγγραφέας. Η κυρία Τσιτιρίδου Χριστοφορίδου απάντησε σε όλους με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό μεταφέροντας στους μαθητές και προσωπικές της εμπειρίες και βιώματα από την Ίμβρο και την ευρύτερη περιοχή των χαμένων πατρίδων.

Τα παιδιά με τη σειρά τους, εκτός από τη μελέτη των βιβλίων είχαν προετοιμάσει κατασκευές από πηλό και χαρτί, ψηφιδωτών, νομισμάτων, σταυρών, ζωγραφιών της βυζαντινής περιόδου και επέλεξαν να τραγουδήσουν το γνωστό τραγούδι «Ίμβρος» που μελοποίησε ο Δημήτρης Κάσσαρης, ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας και του οποίου τους στίχους έγγραψε η συγγραφέας.

 Κάθε γιορτή όμως θέλει και τα κεράσματά της. Υπήρχαν και αυτά. Όλοι γευθήκαμε τα νόστιμα   παραδοσιακά βυζαντινά εδέσματα, όπως λαλάγγια, λουκουμάδες, σερμπέτια, χυμός ροδιού και άλλα, τα οποία με ευγενική προθυμία προετοίμασαν οι γονείς στο σπίτι.

Στο τελείωμα της αξέχαστης για όλους μας αυτής γιορτής, οι μαθητές προσέγγισαν τη συγγραφέα, η οποία τους υπέγραψε τα βιβλία της που είχαν προμηθευτεί. Και ως η καλύτερη αμοιβή, τα χαμόγελα ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπα όλων.

Σας ευχαριστούμε όλους για την υπέροχη δημιουργική συνεργασία.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Στ΄ τάξης με τον συγγραφέα κ. Δημήτρη Μελικέρτη
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Α’ τάξης με τη συγγραφέα Μαρία Ρουσάκη