Πέρασε η πρώτη εβδομάδα δανεισμού βιβλίων από τη βιβλιοθήκη μας!

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την όμορφη εικόνα να κυκλοφορούν παιδιά στην αυλή κρατώντας ένα βιβλίο στο χέρι.

Πέρασαν, όσοι μαθητές επιθυμούσαν, από όλα τα τμήματα εκτός από την Α΄ τάξη.

Όπως διαπιστώσατε, κάθε φορά που το παιδί σας δανείζεται ένα βιβλίο, λαμβάνετε ένα email ενημέρωσης (σ΄ αυτό που εσείς είχατε δώσει τον Ιούνιο στο σχολείο). Το ίδιο θα γίνεται και όταν το επιστρέφει. Έτσι, σας γνωστοποιείται ο δανεισμός του βιβλίου και η διάρκεια δανεισμού του.

Η χαρά του παιδιού στον χώρο της βιβλιοθήκης είναι μεγάλη!

Εθελοντές εκπαιδευτικοί είναι εκεί προσπαθώντας να εμπνεύσουν, να προτείνουν, να βοηθήσουν τα παιδιά στην επιλογή τους. Όμως τον τελευταίο λόγο τον έχουν τα ίδια.

Κι αυτό είναι το σπουδαίο.

Έχοντας αυτό στο μυαλό σας, μπορείτε να δείτε να φέρνουν βιβλία που αντιστοιχούν σε μεγαλύτερες ηλικίες, ή και το ανάποδο. Σιγά σιγά και με τη βοήθεια τη δική σας, μα και τη δική μας, τη  συζήτηση, την  περιήγηση στη ψηφιακή βιβλιοθήκη, θα τα καταφέρει πιστεύουμε το ίδιο το παιδί, να διαλέξει το κατάλληλο γι΄ αυτό βιβλίο.

Στη myLib υπάρχει η δυνατότητα αξιολόγησης του βιβλίου. Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η αξιολόγηση καλό είναι να γίνεται από τα ίδια τα παιδιά.  Εννοείται ότι αναφερόμαστε στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Τέλος, υπάρχει και η Wish List στην οποία το παιδί με τη βοήθειά σας  μπορεί να κάνει κράτηση ενός βιβλίου. Λόγω της στενότητας χώρου και χρόνου, άλλες φορές θα το πετύχουμε κι άλλες όχι.

Αν κάποιος γονέας (ο ένας από τους δύο) δεν λαμβάνει το email ενημέρωσης δανεισμού βιβλίου ή επιστροφής του, το οποίο γίνεται αυτόματα από τη myLib,  παρακαλούμε να μας ενημερώσει.

Ας μυήσουμε τα παιδιά μας στο χώρο του βιβλίου και
ας τ’ αφήσουμε να ταξιδέψουν δημιουργικά στον κόσμο της γνώσης

Η Ομάδα της Βιβλιοθήκης

Προηγούμενο άρθροΒράβευση μαθητών στο Ιστορικό αρχείο και την παιδική βιβλιοθήκη του πολιτιστικού κέντρου του Ομίλου Πειραιώς
Επόμενο άρθροΕορτασμός Επετείου του Πολυτεχνείου