Σήμερα, Πέμπτη, 30/3/23, η αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου ντύθηκε με τα πολύχρωμα ρούχα της, για να υποδεχτεί τη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη και την κολλητή της φίλη, την Πασχαλίτσα Πες-πες.

Τα πρωτάκια, σε αναμονή της συνάντησης, διάβασαν βιβλία και δημιούργησαν τις δικές τους εικόνες, χάρτες των φανταστικών χωρών, κιάλια για θαλασσινά ταξίδια. Γέμισαν ένα δέντρο ευχές, όπως αυτή που έκανε η ηρωίδα Μία όταν άνοιγαν οι ουρανοί και, βέβαια, έγραψαν τις δικές τους ιστορίες για να τα ταΐσουν την πεινασμένη πασχαλίτσα!

Η Μαρία Παπαγιάννη μίλησε στα παιδιά σαν συνομήλική τους, με απλότητα και γοητεία. Ρωτούσε για να μάθει απ΄τα παιδιά και εκείνα με ενθουσιασμό ακολουθούσαν τη σκέψη της, την παντομίμα, τις μαγευτικές της ιστορίες… Όλοι θέλησαν να υιοθετήσουν από μία πασχαλίτσα, με την υπόσχεση ότι θα την φροντίζουν, λέγοντάς της κάθε μέρα μια ιστορία.

Κάπως έτσι ξεκινάει ένας συγγραφέας, μας είπε η κυρία Παπαγιάννη με τον μοναδικό της τρόπο. Όλα, μα όλα τα πράγματα, αν το σκεφτείς, μπορούν να σε κάνουν να φτιάξεις μια ιστορία”.

Μετά απ΄τη συζήτηση με τα παιδιά, η συγγραφέας μας ταξίδεψε στην Κίνα, για να μοιραστεί μαζί μας μια ακόμα ιστορία της.
Μας είπε για το θαύμα που κρατάει για πάντα μόνο όταν μοιράζεται, μα χάνεται όταν γίνεται υπόθεση μόνο του ενός.
Μας είπε για τη ζυγαριά που έχουν όλοι στην καρδιά τους και μετράει το βάρος των σημαντικών πραγμάτων.

Η ιστορία τέλειωσε με ένα τραγούδι της καρδιάς, που μας ξαναθύμισε αυτό που όλοι θέλουμε να είναι το σχολείο μας και ο κόσμος που θα ζήσουν τα παιδιά μας:

“Δε με νοιάζει όπως κι αν είσαι
Σ’ αγαπώ γι΄αυτό που είσαι”

Κυρία Παπαγιάννη, σας ευχαριστούμε για το απλόχερο μοίρασμα φαντασίας, αγάπης και ταλέντου! Οι πασχαλίτσες που μας χαρίσατε δεν θα μείνουν πεινασμένες!

Προηγούμενο άρθροΓνωριμία με τον συγγραφέα
Επόμενο άρθροΗ ΣΤ’ τάξη συναντά τον Κώστα Στοφόρο