Την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023, επισκέφθηκε το σχολείο μας o κ. Κώστας Στοφόρος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, που έχει τιμηθεί με βραβεία για το έργο του.

Η επίσκεψή του γέμισε χαρά τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης , καθώς είχαν ήδη πραγματοποιήσει μια πρώτη γνωριμία μαζί του, μέσα από τις σελίδες των βιβλίων του.

Όλοι μαζί για ακόμα μια φορά ταξιδέψαμε στην όμορφη Χίο μέσα από το βιβλίο του Η Πηνελόπη στη Χίο”.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου περνάνε οι σημαντικές στιγμές της ζωής της Πηνελόπης Δέλτα, η οποία φθάνει για πρώτη φορά στη Χίο με λαχτάρα και δέος, μιας και έχει ακούσει τόσα πολλά για το νησί των παππούδων της. Γνωρίζει από κοντά τις ομορφιές του, τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων του, ανακαλύπτει τους “λαλάδες”, τα χιώτικα μανταρίνια. Μαθαίνει για την καλλιέργεια της μαστίχας και … ερωτεύεται.

Όλες αυτές τις ομορφιές οι μαθητές τις αποτύπωσαν με το δικό τους τρόπο στις ζωγραφιές τους, τις γεύτηκαν μέσα από τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού!

Ο συγγραφέας απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις των μαθητών και τους είπε ότι ήθελε από μικρός να γίνει συγγραφέας, ενώ τους ενθάρρυνε να ασχολούνται με τη λογοτεχνία, να διαβάζουν βιβλία και να δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες!

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Στοφόρο για την επίσκεψή του και τις πολύτιμες συμβουλές του!

Προηγούμενο άρθροΗ συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη συναντά την Α΄τάξη
Επόμενο άρθροΗ Ε’ τάξη συναντά την Ελένη Πριοβόλου