Σήμερα 10/02/2023οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το 2ο μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος Α Βοηθειών KIDS SAVE LIVES. Το πρόγραμμα αυτό οργανώνεται και υλοποιείται από την Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES –  Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ).  Η πρακτική εξάσκηση γίνεται από πιστοποιημένους εθελοντές εκπαιδευτές του ERC  (European Resuscitation Council).

 Ο κ. Πατσαούρας Παναγιώτης, ιατρός στην Εντατική και Εθελοντής Εκπαιδευτής στις Α Βοήθειες με πολλή χαρά και ζωντάνια παρουσίασε στα παιδιά με απλό και κατανοητό τρόπο την ΚΑΡΠΑ και την αντιμετώπιση θύματος πνιγμονής. Όλα τα παιδιά συμμετείχαν στην πρακτική εξάσκηση με πολύ ενθουσιασμό.

Η πρακτική εξάσκηση  περιλάμβανε δυο μέρη:

Πρώτο μέρος: Οι συμμετέχοντες εξασκήθηκαν  σε δεξιότητες Βασικής Υποστήριξης της Ζωής (Προσέγγιση με ασφάλεια, έλεγχος αντίδρασης, έλεγχος αναπνοής, ενεργοποίηση 112 | 166, ΚΑΡΠΑ ).  

                                                                                                      

Δεύτερο μέρος: Οι συμμετέχοντες εξασκήθηκαν σε δεξιότητες αντιμετώπισης αναίσθητου θύματος (τοποθέτηση σε θέση ανάνηψης) και αντιμετώπισης θύματος πνιγμονής από ξένο σώμα σε ήπια και πλήρη απόφραξη αεραγωγού.

     

             

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το πρόγραμμα Kids Save Lives, τον κ. Πατσαούρη, την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Σπανουδάκη Σοφία και φυσικά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Στ τάξης.

Είμαστε χαρούμενοι που οι μαθητές/τριες μας μπορούν να σώσουν Ζωές.

Προηγούμενο άρθροΣτις 9 το πρωί η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία αύριο Πέμπτη 9/2
Επόμενο άρθροΡαντεβού στα τυφλά….με ένα βιβλίο