Σήμερα είχαμε τη χαρά να περάσουμε δύο πολύ δημιουργικές ώρες με τα νήπια από το 6ο Νηπιαγωγείο Βριλησσίων.

Αρχικά τα υποδέχτηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης, παλιοί γνώριμοι από προηγούμενη κοινή δράση και τα οδήγησαν στις αίθουσες της Α΄ τάξης.

Αφού μοιράστηκαν τα θρανία με τα παιδιά της Α΄ τάξης, μας συστήθηκαν και στη συνέχεια ερωτήθηκαν για το πώς φαντάζονται το Δημοτικό Σχολείο, πώς νιώθουν, αν τα απασχολεί ή τα φοβίζει κάτι σχετικά με αυτό, αν ήδη γνωρίζουν κάτι από αδέλφια, φίλους …

Άκουσαν από τις εκπαιδευτικούς που παρευρίσκονταν στην αίθουσα για τα καινούρια μαθήματα, τις δράσεις, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις και γενικότερα για τις αλλαγές που θα συναντήσουν τη νέα σχολική χρονιά.

Παρακολούθησαν αφήγηση του παραμυθιού «Ένας καλόκαρδος καρχαρίας» από  παιδιά της Α΄ τάξης, τραγούδησαν. Γέμισαν τον βυθό που είχαν ήδη προετοιμάσει από το Νηπιαγωγείο με πολύχρωμα ψαράκια και συνέθεσαν μία καλοκαιρινή κάρτα-καραβάκι που θα τα ταξιδέψει τον Σεπτέμβρη στο λιμάνι του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων.

Η όμορφη αυτή επίσκεψη τελείωσε με την προσφορά δώρων στα νήπια, την ανταλλαγή ευχών για καλό καλοκαίρι στο γραφείο του Διευθυντή και την αναμνηστική μας φωτογραφία.

Τελικά η μετάβαση από τη μία εκπαιδευτική βαθμίδα στην επόμενη δεν είναι πρόβλημα είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ!

Προηγούμενο άρθροΔιασχολικοί Αγώνες
Επόμενο άρθροΓιαγιά θα μας πεις ένα παραμύθι