Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε και πάλι τις πόρτες της βιβλιοθήκης του σχολείου μας ξεκινώντας την 1η του Νοέμβρη!

Μέσα σε κλίμα συνεργασίας και δημιουργίας θέλουμε όλοι να εμπνεύσουμε την αγάπη για το βιβλίο.

Στόχος μας να εξοικειώσουμε τα παιδιά με τη διαδικασία αναζήτησης της γνώσης και της πληροφορίας, μα και την απόλαυση της ανάγνωσης ενός βιβλίου. Να μυήσουμε τα παιδιά στη φιλαναγνωσία και την πνευματική ελευθερία. Να τους δώσουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουν με τη φαντασία, να έχουν οδηγό τους την πυξίδα της κριτικής σκέψης!

Όλοι  μας μαθητές/τριες και  εκπαιδευτικοί  θα έχουμε  πρόσβαση σ΄αυτήν κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της.

Κάθε μέρα στο πρώτο διάλειμμα 09:40-10:00 τηρώντας πάντα  τους κανόνες (όχι φαγητό στο χώρο, με ηρεμία, ησυχία, σεβασμό… βλ. κανονισμό βιβλιοθήκης)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Δευτέρα:  Δ΄ ΤΑΞΗ

Τρίτη:  Α΄- Ε΄ ΤΑΞΗ

Τετάρτη:  ΣΤ΄ ΤΑΞΗ

Πέμπτη:  Β΄ ΤΑΞΗ

Παρασκευή:   Γ΄ ΤΑΞΗ

Φέτος όπως ήδη σας έχουμε γνωστοποιήσει, ενεργοποιούμε την ψηφιακή  μας βιβλιοθήκη myLib. Πρόκειται για ένα καινοτόμο εγχείρημα που επιθυμεί να δώσει στους/στις μαθητές/τριες ένα δίαυλο δημιουργικής απασχόλησης καθώς σ΄ αυτήν θα βρουν μια μεγάλη γκάμα από βιβλία, κόμικς κλπ. για να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Έχουμε  ήδη τη δυνατότητα να περιηγηθούμε στους 3364 τίτλους που είναι χωρισμένοι σε 23 θεματικές ενότητες.

Ο τρόπος δανεισμού για τους μαθητές παραμένει ο ίδιος. Ωστόσο μέσω της εφαρμογής θα λαμβάνετε email  που θα σας ενημερώνει τόσο για τον τίτλο του βιβλίου που το παιδί σας δανείστηκε όσο και για τον χρόνο επιστροφής του.

Επιπλέον μέσω της εφαρμογής μπορεί κάθε μαθητής να φτιάξει τη  λίστα βιβλίων που επιθυμεί wish list”, καθώς επίσης να αξιολογήσει το βιβλίο που διάβασε.

Βασική προϋπόθεση για να κάνετε εισαγωγή ως μέλη της βιβλιοθήκης είναι να γνωρίζετε τον κωδικό του παιδιού σας  και το email που δηλώθηκε κατά την εγγραφή του. Οι πληροφορίες αυτές θα αναγράφονται στις νέες ταυτότητες-κάρτες μέλους  δανεισμού οι οποίες θα έχουν διάρκεια 6 χρόνια.

Η Ομάδα της Βιβλιοθήκης με πολλή αγάπη, μεράκι και όραμα για το παιδί και το βιβλίο  ετοιμάζει  δράσεις και  ευχάριστες εκπλήξεις και για τη φετινή χρονιά!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τους δωρητές και χορηγούς της σχολικής μας βιβλιοθήκης, που στηρίζουν το έργο μας και ενισχύουν την προσπάθεια για αναβάθμιση του υλικοτεχνικού μας εξοπλισμού.

Χάρη στη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων καθώς και της Σχολικής Επιτροπής πρόκειται να μεταφέρουμε τη βιβλιοθήκη μας σε μεγαλύτερο χώρο (στην αίθουσα Θεατρικής Αγωγής).

Χορηγοί -Δωρεές

Ειδικότερα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

  • Όλους τους γονείς, τους  μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για την προσφορά των βιβλίων τους.
  • Τον Σύλλογο Γονέων
  • Την συνταξιούχο φιλόλογο του Κολλεγίου Σχολείου Αθηνών κ Καψοκεφάλου- Γουλάκου η οποία δώρισε πλήθος καινούριων επιτραπέζιων παιχνιδιών και βιβλίων.
  • Όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας

Η σχολική μας βιβλιοθήκη συνεχίζει να δέχεται δωρεές βιβλίων με την προϋπόθεση να είναι καινούρια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση και να απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους με θέματα κατάλληλου περιεχομένου.

Καλό μου παιδί,

Από τη συνεργασία σου και από το σεβασμό που θα δείξεις εξαρτάται η ωφελιμότητα που θα αποκομίσεις από την επίσκεψή σου στη βιβλιοθήκη!

Σε περιμένουμε με χαρά!

Η Ομάδα της Βιβλιοθήκης

Προηγούμενο άρθροΠαρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2022
Επόμενο άρθροΒράβευση μαθητών στο Ιστορικό αρχείο και την παιδική βιβλιοθήκη του πολιτιστικού κέντρου του Ομίλου Πειραιώς