Η Βιβλιοθήκη είναι η καρδιά του σχολείου. Ο χώρος που χτυπά ο σφυγμός δασκάλων και μαθητών, που συναντιούνται η δημιουργία με τη δημιουργικότητα, η χαρά της συγγραφής με την απόλαυση της ανάγνωσης, που το ταξίδι της φαντασίας πραγματώνεται μέσα στις σελίδες του βιβλίου. Ένα παραμύθι, μια ιστορία, ένα μυθιστόρημα είναι αρκετό για να βρεθεί ο αναγνώστης σε τόπους και κόσμους που το όνειρο γίνεται πραγματικότητα, γίνεται χαρά και απόλαυση.

Σε αυτή την πραγματικότητα στοχεύσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2019-2020. Και έγινε η βιβλιοθήκη ο πόλος έλξης τριακοσίων και πλέον μαθητών και των δασκάλων τους. Τα παιδιά περπάτησαν στα ράφια της, αναζήτησανψαχούλεψανξεφύλλισανενθουσιάστηκανξεχάστηκαν και βυθίστηκαν στις σελίδες των χρωμάτων και των εικόνων, ταξίδεψαν με τους ήρωες και γέλασανχόρτασε το μάτι, το μυαλό τους γητεύτηκεγαλήνεψε η ψυχή… Και το αποτέλεσμα είναι ανεκτίμητο.
Αυτό το αποτέλεσμα μαζευτήκαμε να τιμήσουμε σήμερα, δάσκαλοι και μαθητές.

Σε μια λιτή γιορτή με τη φράση «Η Βιβλιοθήκη είναι η καρδιά του σχολείου» η ομάδα της βιβλιοθήκης με τον διευθυντή του σχολείου, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, παρουσία όλων των μαθητών και των δασκάλων τους, βράβευσε από τους μαθητές εκείνους που ως αληθινοί βιβλιοφάγοι “έφαγαν” τα βιβλία. Τους μαθητές που έγιναν το καλό παράδειγμα αλλά και το εφαλτήριο για να συνεχίσουμε.

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν από τον διευθυντή του 6ου δημοτικού σχολείου Βριλησσίων κ. Γεωργόπουλο Σωτήρη είναι οι παρακάτω:

Κωνσταντοπούλου Μυρτώ Β1

Εναλμπίν Μπάλα Β2

Καλαμπόκης Εμμανουήλ Γ1

Μπαμιώτη Εριφύλη Γ2

Δοντάς Ιωάννης Δ1

Λουΐζος Εμμανουήλ Δ2

Γώτα Μαρία Άννα Ε1

Παρζακώνης Αριστείδης Ε2

Στυλιανού Χρυσούλα Ε3

Καραζουρνιά Λυδία ΣΤ1

Παπαδοπούλου Ιφιγένεια ΣΤ2

Σβερκούρνου Γεωργία ΣΤ3

Σε αυτήν την εικόνα μπορείτε να πατήσετε στα εικονίδια με τη φωτογραφική μηχανή για να εμφανιστεί στιγμιότυπο από την απονομή του αντίστοιχου μαθητή.

Κλείνοντας, και αφού συγχαρούμε τους μαθητές μας για τη δίψα τους αυτή θέλουμε να τονίσουμε πως η χαρά μας είναι μεγάλη και η επιθυμία μας να συνεχίσουμε, παρόλες τις δυσκολίες που η πανδημία προκαλεί, ώστε κι άλλοι μαθητές, όλα τα παιδιά μας να ταξιδέψουν στο όνειρο…

Προηγούμενο άρθρο2021 ευχές για τον Νέο χρόνο
Επόμενο άρθροΚοπή Βασιλόπιτας