Σήμερα Τετάρτη 5/4/2023 με μεγάλη μας χαρά συναντήσαμε τη συγγραφέα Ελένη Σβορώνου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Αφού διαβάσαμε και επεξεργαστήκαμε βιβλία της το προηγούμενο διάστημα, συζητήσαμε γι΄ αυτά με τη δημιουργό τους, της απευθύναμε ερωτήσεις για την πηγή έμπνευσής της, ζωντανέψαμε σκηνές από τις ιστορίες της δραματοποιώντας τες με τη θεατρική τεχνική της παγωμένης εικόνας.

Η συγγραφέας ενθουσιάστηκε με τις ζωγραφιές μας και σχολίασε με θαυμασμό την κίνηση των μορφών και την πρωτοτυπία τους!

Φυσικά δεν έλειψε από τη συνάντηση και η αντιλογία (debate) με θέμα « Κρίνετε αναγκαίο τον επαναπατρισμό των αρχαίων ελληνικών γλυπτών;»

Και οι δύο πλευρές με σωστά και ώριμα επιχειρήματα υποστήριξαν τις απόψεις τους.

Η νικήτρια άποψη ενισχύθηκε και με το παραδοσιακό τραγούδι της ξενιτιάς από τη Θράκη «Ξενιτεμένο μου πουλί» που τραγουδήσαμε με αφορμή την ξενιτεμένη μας Καρυάτιδα στο Βρετανικό Μουσείο.

Το τέλος αυτής της γνωριμίας μάς βρήκε όλους και όλες σε έναν μεγάλο κύκλο, ενωμένους, να απαγγέλουμε στίχους που εμπνευστήκαμε από τη σημερινή μας αλληλεπίδραση.

Γιατί… το δίχτυ είναι γερό. Περιλαμβάνει πια όλους τους ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι να ζήσουν ενωμένοι στο παγκόσμιο χωριό που είναι ο πλανήτης μας.

Κυρία Ελένη Σβορώνου, τιμή μας που σας γνωρίσαμε!

Προηγούμενο άρθροΠαρέα με την φαντασία και την συγγραφέα Κατερίνα Κρις
Επόμενο άρθροΠασχαλινά εργαστήρια