Σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου η Β΄τάξη  του σχολείου  μας, με τους εκπαιδευτικούς της κ. Σωτηρία Σδόγγου και Κατερίνα Μινοπούλου υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά  τη συγγραφέα κ.Μάνια Καπλάνογλου.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία μέσα από τα βιβλία της να ταξιδέψουν παρέα με τον εξωγήινο,να γνωρίσουν τη συντροφιά της φωτιάς,να μιλήσουν για τον κύκλο του νερού,να φτιάξουν το φόρεμα της  Άνοιξης και να αγαπήσουν το λιοντάρι.

Έγιναν, επίσης, ποιητές,συγγραφείς, ζωγράφοι αλλά και μικροί δημοσιογράφοι καθώς σήμερα βρέθηκαν στην ευχάριστη θέση να λύσουν πολλές και εύστοχες απορίες τους κάνοντας ερωτήσεις στην ίδια τη συγγραφέα.

Η κ. Μάνια  παρότρυνε να φτιάξουν οι μαθητές έναν κύκλο. «Το τζάκι λείπει στη μέση» είπε κι άρχισε να διηγείται το παραμύθι… Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δώσε κλώτσο να γυρίσει,  παραμύθι ν’ αρχινίσει…

Η παρουσία της ήταν γλυκιά και επικοινωνιακή. Η συνάντηση με τα παιδιά πολύ συγκινητική, ευχάριστη και δημιουργική!

Ευχαριστούμε κ.Καπλάνογλου για τη ζεστή και Μεγάλη σας αγκαλιά!!

Παρουσίαση από τους εκπαιδευτικούς της τάξης

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μάνια Καπλάνογλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Μικρασιάτισσα τρίτης γενιάς. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales του Παρισιού. Είναι λέκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει δημοσιεύσει οχτώ μυθιστορήματα για παιδιά. Το μυθιστόρημά της “Τέσσερις γίγαντες και ένας πέμπτος” τιμήθηκε με το 1ο Βραβείο Παιδικού Μυθιστορήματος από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου – Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ), τον Απρίλιο του 1996.

Προηγούμενο άρθροΑποχαιρετισμός των μαθητών της Στ’ τάξης
Επόμενο άρθροΕπίδοση ελέγχων και τίτλων προόδου