Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας σύμφωνα με το πλαίσιο πράξης “Ενίσχυση Υποστηρικτικών δομών εκπαίδευσης 2022-2023” έχει στελεχωθεί η ΕΔΥ (Επιτροπή Διεπιστημονικής  Υποστήριξης) από την Εκπαιδευτικό στην Ειδική Αγωγή Παπαθανασίου Ολυμπία, τον Ψυχολόγο Ιωαννίδη Χαρίλαο ΠΕ23 και την Κοινωνική Λειτουργό Χρυσαδάκου Ευαγγελία -Μαρία ΠΕ30.

Η ΕΔΥ αποτελεί πρωτοβάθμιο όργανο για τη διαγνωστική εκπαιδευτική αξιολόγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών σε κάθε σχολική μονάδα γενικής εκπαίδευσης. Η ΕΔΥ αποτελεί ένα θεσμό του εκπαιδευτικού συστήματος στην οργάνωση της υποστήριξης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία και γενικά στην οργάνωση της παροχής της εκπαίδευσης και στην λειτουργία του σχολείου. Η παρουσία τους έχει ως στόχο να συμβάλει στην ψυχοσυναισθηματική, κοινωνική και γνωστική ανάπτυξη των μαθητών, την συναισθηματική ισορροπία και την ενδυνάμωση όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ο ρόλος τους είναι συμβουλευτικός και υποστηρικτικός προς τους μαθητές, τις οικογένειες τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Η διαχείριση των προσωπικών πληροφοριών διέπεται από το επαγγελματικό απόρρητο και σε καμία περίπτωση αυτές δεν δημοσιοποιούνται. Η ΕΔΥ νομιμοποιείται να εμπλακεί μόνο μετά από τη σύμφωνη γνώμη του γονέα και την έγγραφη συγκατάθεση του.

Ο Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός θα βρίσκονται στο σχολείο μας κάθε Τετάρτη και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους, στο τηλέφωνο του σχολείου (210-8105220), καθώς και στο προσωπικό τους mail: edy6dim@gmail.com

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Γεωργόπουλος Σωτήριος

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση γονέων όλων των τάξεων του σχολείου
Επόμενο άρθροΒραδιά του ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο