Το σχολείο μας υποδέχεται φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών για την εκπόνηση της πρακτικής τους άσκησης

Για τρίτη συναπτή χρονιά το σχολείο μας έχει επιλεγεί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για να υποδεχτεί φοιτητές του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας προκειμένου να εκπονήσουν την Πρακτική τους Άσκηση.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να εργαστούν ως βοηθοί δάσκαλοι σε σχολεία που προσφέρουν ξενόγλωσση εκπαίδευση. Βασικός στόχος του μαθήματος είναι να παρέχει στους φοιτητές την απαραίτητη γνώση ώστε να παρακολουθήσουν με επιστημονικό βλέμμα και να κατανοήσουν τις παιδαγωγικές πρακτικές που εφαρμόζονται στην ξενόγλωσση τάξη.

Ο καθηγητής των συγκεκριμένων τάξεων θα έχει το ρόλο μέντορα(συμβούλου- εκπαιδευτή) ενώ αντίστοιχα ο φοιτητής θα πρέπει να συμμετέχει ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία εκπονώντας βοηθητικό διδακτικό έργο, επινοώντας δραστηριότητες για τους μαθητές και τέλος διδάσκοντας αυτόνομα για δύο διδακτικές ώρες.

Η πρακτική άσκηση για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ξεκινά στις 11/3/24 και λήγει στις 31/5/24.

ΟΙ φοιτήτριες θα βρίσκονται στο σχολείο μας για διάστημα 9 εβδομάδων και θα παρακολουθούν τα μαθήματα των Αγγλικών υπό την εποπτεία και καθοδήγηση των καθηγητριών Αγγλικών του σχολείου μας κ. Σακελλαρίου Όλγας και κ. Μυτάκη Ηλιάνας.

Προηγούμενο άρθροΣκιές στο πεντάγραμμο
Επόμενο άρθροΑποχαιρετισμός συναδέλφου