Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα animation, το σχολείο μας αυτό τον μήνα, με την εικαστικό κα Λεία Μπίνζερ, εμβαθύνει στην ιστορία του κινουμένου σχεδίου, στον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται μία κινούμενη εικόνα και στις υπόλοιπες διαστάσεις αφήγησης μέσα από την εικόνα και το comic.

Το πρόγραμμα προσαρμόζεται ανάλογα με τις μαθησιακές απαιτήσεις της κάθε τάξης και ολοκληρώνεται με την παρακολούθηση κάποιων ταινιών.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν on demand δωρεάν μέχρι 31 Οκτωβρίου τις ταινίες που προτείνει το Γαλλικό Ινστιτούτο (με ελληνικούς υπότιτλους) εδώ και εδώ.

Τέλος, τα Ελληνικά Φεστιβάλ Animation (Greek Animation Festivals United) ενώνονται και δημιουργούν στην πρώτη κοινή τους δράση ένα πρόγραμμα προβολών με βραβευμένες και επιλεγμένες ταινίες από τις προηγούμενες ή τρέχουσες εκδόσεις τους. Όλες οι προβολές πραγματοποιούνται διαδικτυακά, με τη συνδρομή του Chaniartoon – Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων και Κόμικ, στο: https://vimeo.com/470577992 (27 Οκτωβρίου 5.00 μ.μ.)

Προηγούμενο άρθροΕπιλογή Σημαιοφόρων-Παραστατών Σχολ. Έτος 2020-21
Επόμενο άρθροΑπολύμανση στην αίθουσα του Α2 τμήματος