Στα πλαίσια του Εργαστήριου Δεξιοτήτων οι μαθητές της Ε΄τάξης με την εκπαιδευτικό Παράλληλης Στήριξης κ. Λυμπίκη Χριστίνα και τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων κ. Ελένη Μίχου και κ. Αλεξοπούλου Ειρήνη είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και την εκπαιδευτική ρομποτική. Τα παιδιά αφού έμαθαν πληροφορίες για την Αιολική, την Ηλιακή και την Υδροηλεκτρική Ενέργεια, καλέστηκαν να κατασκευάσουν λειτουργικά ρομποτικά μοντέλα αντίστοιχα με τις εγκαταστάσεις που παράγουν τις παραπάνω ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στη συνέχεια προγραμμάτισαν αυτά τα ρομποτικά μοντέλα και συλλέξανε το κατάλληλο θεωρικό υλικό ώστε να παρουσιάσουν στους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες τους την δουλειά τους.

 Όλα αυτά ακολουθώντας την ομαδοκεντρική διδασκαλία, μια μέθοδος συνεργασίας και οργάνωσης, όπου τα παιδιά δουλεύουν αποκλειστικά σε ομάδες, καλλιεργώντας έτσι τον σεβασμό, την ενσυναίσθηση , το ομαδικό πνεύμα, την αποτελεσματική επικοινωνία και τη θετική αλληλεπίδραση.

Το πρόγραμμα αυτό έχει κύριο στόχο να εμφυσήσει οικολογική συνείδηση στους/στις μαθητές/τριες και να τους κάνει να προβληματιστούν πάνω στο παγκόσμιο ενεργειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Οι μαθητές/τριες μέσα από συγκεκριμένες δραστηριότητες ήρθαν σε επαφή με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αναγνώρισαν την αξία τους ειδικά στις μέρες μας.

Σε ένα κόσμο γεμάτο  υπολογιστές και ατελείωτες πληροφορίες μέσω τις εκπαιδευτικής Ρομποτικής, τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται και να αξιοποιούν την τεχνολογία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συνεργάζονται, πειραματίζονται, ανακαλύπτουν, δημιουργούν και μαθαίνουν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, το παιχνίδι!

Προηγούμενο άρθροΕκδρομή
Επόμενο άρθροΑρχαιολογικό Μουσείο