Ξεκινώντας ο Ιούνιος μήνας και φτάνοντας στο τέλος αυτής της τρικυμμιώδους χρονιάς, η ομάδα της βιβλιοθήκης οργανώνεται και μοιράζεται μαζί σας τις ιδέες της!

Ξέροντας την αξία του βιβλίου και γνωρίζοντας την ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται από τις «σειρήνες» που περιβάλλουν τα παιδιά μας,  (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, παιχνίδια στο διαδίκτυο, εγκλεισμός στο σπίτι), έρχεται ως ανακούφιση ζωής, ελπίδα ειρήνης, όαση γαλήνης το «Καλό βιβλίο». Για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι. Βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, εκθέσεις, στάση ζωής των γονέων, και αντίστοιχα των εκπαιδευτικών. Είναι σημαντικό τα παιδιά να τα πιάνουν, να τ’ αγγίζουν, να τα ξεφυλλίζουν, να  τα σφίγγουν, να τα διαβάζουν!

Ως ομάδα βιβλιοθήκης και αγαπώντας πολύ το βιβλίο, προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε ένα κλίμα ευνοϊκό, όσο μας το επέτρεπαν οι συνθήκες.

Έτσι, συνεχίζοντας και θέλοντας να εμπλουτίσουμε τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας προτείνουμε ο κάθε μαθητής/τρια να φέρει ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη του σπιτιού στη βιβλιοθήκη του σχολείου!

Θα υπάρχει στο γραφείο των δασκάλων ένα μεγάλο κουτί , που τα παιδιά θα μπορούν να τα τοποθετούν, στο διάστημα από  την Πέμπτη 03-06-2021 έως την Παρασκευή18-06-2021.

Προϋπόθεση, να είναι το βιβλίο σε καλή κατάσταση και να το έχει επιλέξει το ίδιο το παιδί!

Το motto μας είναι: Κάνε την αγάπη σου για το βιβλίο, πράξη!

Υπενθύμιση!

Τελευταία μέρα δανεισμού για τη σχολική χρονιά 2020-2021 ορίζεται η Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Από Δευτέρα 14 Ιουνίου έως Παρασκευή 18 Ιουνίου θα πρέπει να επιστραφούν όλα τα βιβλία της δανειστικής βιβλιοθήκης μας στο σχολείο.

Ευχαριστούμε πολύ για όλη τη συνεργασία.

Η  Διεύθυνση του σχολείου – Η ομάδα της βιβλιοθήκης

Προηγούμενο άρθροΔιακήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του σχολικού κυλικείου
Επόμενο άρθροΕορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου