Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.

Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως. Φέτος θα εορταστεί στις 09/02/2021 σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο, με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».

Το σχολείο μας συμμετέχει κάθε χρόνο στον διεθνή αυτό εορτασμό με ενημέρωση όλων των μαθητών στα πλαίσια του μαθήματος “Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών” (ΤΠΕ) και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Μαρκέλλα Σουρία – Πληροφορικό ΠΕ86. Το σχετικό υλικό είναι αναρτημένο και στην η-τάξη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις σελίδες https://saferinternet4kids.gr/ και  https://www.saferinternetday.org.

Προηγούμενο άρθροΦεβρουάριος
Επόμενο άρθροΈναρξη τηλεκπαίδευσης μέσω Webex – Φεβρουάριος 2021