Επιτέλους έφτασε η μέρα που θα γινόταν πραγματικότητα η βράβευση των μαθητών και μαθητριών του Γ΄1 για την ενεργή συμμετοχή τους στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας την περσινή σχολική χρονιά!

Έτσι, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ξεκινήσαμε με αισιοδοξία, ενθουσιασμό και φυσικά τις ομπρελίτσες μας για την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αφού μας υποδέχτηκαν οι υπεύθυνες  του προγράμματος «ΑλλάΖΩ Σελίδα …επιστροφή στη Βιβλιοθήκη», τα παιδιά συμμετείχαν στη δράση «Η ορχήστρα της βιβλιοθήκης».

Με την καθοδήγηση των μουσειοπαιδαγωγών κατασκεύασαν μουσικά όργανα με ανακυκλώσιμα υλικά και συνόδευσαν την αφήγηση του παραμυθιού «Ο Πέτρος και ο Λύκος». Επίσης, ενημερώθηκαν για την Εθνική Βιβλιοθήκη, την λειτουργία της, τον τρόπο δανεισμού βιβλίων. Μα πάνω απ΄ όλα έμαθαν πώς συμπεριφέρομαι σε μια βιβλιοθήκη και τι σημαίνει φιλοξενία, ευγένεια, σεβασμός, συνεργασία.

Όλοι μας επιστρέψαμε στο σχολείο γεμάτοι νέες εμπειρίες και σίγουρα περισσότερη … περιέργεια για τον θαυμαστό κόσμο των βιβλίων!

Προηγούμενο άρθροΕσωτερικός κανονισμός για το σχολικό έτος 2021-2022
Επόμενο άρθροΕπίδοση ελέγχων Α’ τριμήνου