Το μάθημα της Γλώσσας και το Εργαστήριο Δεξιοτήτων με θέμα τα επαγγέλματα μας έδωσαν μια καλή ιδέα: Να γνωρίσουμε κάποια από τα επαγγέλματα των γονιών μας. Έτσι ψηφίσαμε ποια επαγγέλματα ενδιέφεραν πιο πολύ το κάθε τμήμα και άρχισε μια εβδομάδα πολύ διαφορετική!

Το πρώτο μάθημα της ημέρας δεν ήταν η Γλώσσα, αλλά… το επάγγελμα του δικηγόρου, του ναυτικού, του αστυνομικού, της μαίας, του οδοντίατρου και της ακτινολόγου, του ηλεκτρολόγου μηχανικού, του κατασκευαστή ρομπότ, της συμβούλου επικοινωνίας στην τεχνητή νοημοσύνη, της εντατικολόγου πνευμονολόγου, του χημικού ερευνητή και του μηχανικού περιβάλλοντος!

Ο μπαμπάς ή η μαμά έγιναν για λίγο … κάτι σαν δάσκαλοι!   Δεν μας πρόσφεραν μόνο χρήσιμες γνώσεις και πληροφορίες. Ο καθένας με άλλον τρόπο, μας «είπε» το δικό του μυστικό: τι τον έκανε να διαλέξει το επάγγελμά του.   Αγάπη για ελευθερία, φαντασία και καινούριες ανακαλύψεις, εφευρέσεις που κάνουν τη ζωή μας πολύ καλύτερη, εξελίσσοντας τον πολιτισμό μας, βοήθεια σε όσους αδικούνται, σε όσους κινδυνεύουν, αγάπη για τη νέα ζωή, προστασία της ζωής στον πλανήτη, που τόσο υποφέρει… Πίσω από όλα τα επαγγέλματα, ατέλειωτη προσωπική προσπάθεια, πάθος, γνώση και αγάπη.

Τελικά, όλοι οι γονείς, μέσα από τον ενθουσιασμό και την περηφάνια για το επάγγελμά τους, μας έδειξαν πως, όταν αγαπάς τη δουλειά σου, αμείβεσαι όχι μόνο με χρήματα, αλλά και με πολύτιμα συναισθήματα.

Σας ευχαριστούμε, αγαπητοί γονείς, επαγγελματίες και επιστήμονες, για το υπέροχο μάθημα που προσφέρατε στα παιδιά!  

Προηγούμενο άρθροΑνακύκλωση αλουμινίου
Επόμενο άρθροΓνωριμία με το άθλημα της πετοσφαίρισης