Ενθουσιασμός, χαρούμενες φωνές και παιδικά χαμόγελα πλημμύρισαν την αυλή του σχολείου μας σήμερα από το πρωί!

Με αφορμή την 3η Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα ποδηλάτου, μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και της Στ΄ τάξης ήρθαν στο σχολείο με το ποδήλατό τους, και φυσικά το κράνος τους, υπενθυμίζοντάς μας ότι το ποδήλατο είναι ένα απλό, διασκεδαστικό, μεταφορικό μέσο, φιλικό προς το περιβάλλον, με πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Στη συνέχεια τα παιδιά είχαν τη χαρά να συνομιλήσουν με τον κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο (μέλος του Δ.Σ. του Ποδηλατικού Συλλόγου Μαρκοπούλου «Ερμής») και την κ. Βαρβάρα Φασόη (πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ποδηλασία δρόμου και βουνού, πρώτη Ελληνίδα επαγγελματία ποδηλάτη, αθλήτρια του Porto Leone). Αφού οι μαθητές μας διατύπωσαν διάφορες ερωτήσεις σχετικά με το ποδήλατο και το άθλημα της ποδηλασίας κι έμαθαν πώς να φροντίζουν και να προσέχουν το ποδήλατό τους πέρασαν και στο βιωματικό μέρος ποδηλατώντας σε συγκεκριμένες διαδρομές και μαθαίνοντας σωστή οδηγική συμπεριφορά.

Με την ελπίδα να αποκτήσουν όλο και περισσότεροι δήμοι δίκτυο ποδηλατοδρόμων ευχηθήκαμε όλοι μας «Καλές Βόλτες» πάντα με ασφάλεια!

Προηγούμενο άρθροΕορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου
Επόμενο άρθροΕορτή Αναλήψεως