Την Τετάρτη 31/3/2021 και την Πέμπτη 1/4/2021, στο διαδικτυακό μάθημα της Φυσικής Αγωγής με τα δύο τμήματα της Γ’ τάξης Δημοτικού, είχαμε την χαρά να έχουμε προσκεκλημένη την κ. Ζωή Δουκουδάκη. Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, θεατρολόγος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Μας ταξίδεψε με το βιβλίο της “Ευεξία για παιδιά”  στον κόσμο του αθλητισμού, στη σημασία της συμμετοχής μέσα από την αποδοχή του εαυτού μας. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος, απλά να προσπαθείς γιατί σε κάνει χαρούμενο και υγιή.

Το μάθημα ήταν διαδραστικό, τα παιδιά συμμετείχαν κινητικά, διατύπωναν τις απόψεις του και τους προβληματισμούς τους.  Τα κύρια μηνύματα του μαθήματος ήταν τα ακόλουθα:

Λίγα Λόγια για την συγγραφέα

Η Ζωή Δουκουδάκη αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη δραματική «Πράξη 7» και είναι τελειόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της βρέθηκε στη Ρώμη, όπου και παρακολούθησε το πρόγραμμα «Εrasmus» στο πανεπιστήμιο «Instituto di educazione fisica» (IUSM). Εργάστηκε σε pilates studios, αθλητικούς οργανισμούς, ξενοδοχεία, και είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας «Travelfit Life & Wellness».

Τον Ιανουάριο του 2020 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ», από τις Εκδόσεις Οσελότος. Περισσότερα στο www.zoi.doukoudaki.gr

Προηγούμενο άρθρο1821 – 2021
Επόμενο άρθρο2 Απριλίου – Παγκόσμια ημέρα Παιδικού βιβλίου