Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σήμερα, Τρίτη 5/10/21 το πρωί ενημερωθήκαμε ότι ένας μαθητής του Στ1 διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19 μετά από έλεγχο αντιγόνου (rapid test).

Ιχνηλατήθηκαν και καταγράφηκαν οι «στενές επαφές» και οι «κοντινές θέσεις»  του επιβεβαιωμένου κρούσματος και ενημερώθηκαν για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης Covid-19 στις σχολικές μονάδες, όλα τα άτομα που χαρακτηρίζονται ως «στενές επαφές» και «κοντινές θέσεις»  επιβεβαιωμένου περιστατικού Covid-19 μπορούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους και να μην τεθούν σε κατ΄ οίκον απομόνωση (καραντίνα) με τις προϋποθέσεις:

  • να μην εμφανίζουν συμπτώματα νόσησης (π.χ.  βήχας,  πυρετός,  δύσπνοια,  πονόλαιμος,  γαστρεντερικά  συμπτώματα, κεφαλαλγία, μυαλγίες, αοσμία, αγευσία) και
  • να παραμένουν ΑΡΝΗΤΙΚΑ τα αποτελέσματα των απαραίτητων διαγνωστικών ελέγχων στους οποίους θα υποβάλλονται μέχρι την Δευτέρα 11/10/21

Οι δηλώσεις των αρνητικών διαγνωστικών ελέγχων πρέπει να προσκομίζονται στο σχολείο, την επόμενη ημέρα, κατά την προσέλευση, για να γίνονται δεκτά τα παιδιά στην τάξη.

Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να βρείτε τα σημεία δωρεάν μαζικών ελέγχων του ΕΟΔΥ στη διεύθυνση:
https://eody.gov.gr/komy-testing-eody/


Συνήθως Δευτέρα – Παρασκευή γίνονται δωρεάν RAPID TEST στο Μαρούσι, στην Πλατεία Ευτέρπης (δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου), από κινητά συνεργείο του ΕΟΔΥ από 9:00 – 15:00

Ενημερώθηκαν αμέσως οι αρμόδιες αρχές του Δήμου Βριλησσίων οι οποίες και οργάνωσαν την απολύμανση. Έγινε σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών και κατόπιν μετά τη λήξη του ολοήμερου σχολείου ήρθε το συνεργείο για απολύμανση των αιθουσών. (Δ2-ΣΤ1)

Ευχόμαστε «γρήγορη ανάρρωση» στο μαθητή μας και «καλά αποτελέσματα» σε όλους/ες τους/τις συμμαθητές/τριές του.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Γεωργόπουλος Σωτήρης

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού
Επόμενο άρθροΣτελέχωση Ε.Δ.Υ( Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης)