Στο πλαίσιο της αφιέρωσης του σχολείου μας με τους συγγραφείς η Στ τάξη, με τις εκπαιδευτικούς της κ. Ε. Ασημακοπούλου, κ. Ε. Γρηγοριάδου, κ. Ε. Καλογρίδου, είχαν την τιμή να συνομιλήσουν με τον συγγραφέα Μερκούριο Αυτζή ο οποίος είναι και δάσκαλος του σχολείου μας.

Μέσα από τις ερωτήσεις των μαθητών προς τον συγγραφέα και τις πληροφορίες που τους έδωσε γύρω από το βιβλίο του, ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα του βιβλίου που επεξεργάστηκαν «Τιράντες με πείσμα».

Με υπέρμετρη χαρά και ενθουσιασμό ο δάσκαλος –  συγγραφέας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών.

Ευχαριστούμε κύριε Αυτζή για τα όμορφα συναισθήματα που μας κάνατε να νιώσουμε αλλά και για το όμορφο ταξίδι.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα…

Ο ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΑΥΤΖΗΣ γεννήθηκε στην Ξεχασμένη Ημαθίας. Σπούδασε παιδαγωγικά και θέατρο. Μετεκπαιδεύτηκε σε θέματα γενικής αγωγής στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και είναι κάτοχος μάστερ λογοτεχνίας. Από το 1987 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Την οχταετία 1997-2005 ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο ως εμψυχωτής στο θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Μάνδρας Αττικής. Το 1994 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία για παιδιά με το ανέκδοτο θεατρικό έργο “Αν τα παιδιά έχτιζαν το αύριο”, κερδίζοντας εύφημη μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Συνολικά μέχρι τώρα έχει τιμηθεί τρεις φορές. Κείμενα του έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, καθώς και στο βιβλίο Η Γλώσσα μου της τετάρτης τάξης του δημοτικού. Μετέχει ενεργά στον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ελλ. Τμήμα της IBBY) από το 1998, ενώ από το 2002 εκλέγεται σύμβουλος και έφορος στο Δ.Σ. αυτού.

Προηγούμενο άρθροΕορτή Αναλήψεως
Επόμενο άρθροΑποχαιρετισμός των μαθητών της Στ’ τάξης