Στις 23/3/21, τις τρεις πρώτες διδακτικές ώρες, η Γ2 τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε συνδιδασκαλία –παρουσίαση με το τριθέσιο δημοτικό σχολείο Ψαρών και συγκεκριμένα με τους επτά μαθητές της Γ΄και Δ΄ τάξης του και το δάσκαλό-διευθυντή τους κ. Βασιλόπουλο Αριστείδη.

Η παρουσίαση αφορούσε την «Καταστροφή των Ψαρών» και τη γνωριμία των παιδιών με τον «μπουρλοτιέρη» του Επαναστατικού αγώνα Κωνσταντίνο Κανάρη.

Από την πλευρά του σχολείου Ψαρών έγινε παρουσίαση για την ιστορία των Ψαρών στον αγώνα της Επανάστασης του ’21, τον ήρωα Κ. Κανάρη, την αυθεντική σημαία των Ψαρών που φυλάσσεται στο δημαρχείο του νησιού, τα μνημεία του τόπου τους και τη γιορτή του ολοκαυτώματος του νησιού που οργανώνεται κάθε χρόνο. Η παρουσίαση τελείωσε με βίντεο από drone που κατέγραφε τα Ψαρά όπως είναι σήμερα.

Η  Γ2΄ τάξη του σχολείου μας πρόβαλε τα αντίστοιχα εκθέματα που υπάρχουν στο Εθνικό, Ιστορικό μουσείο στην Παλαιά Βουλή της Αθήνας και σχετίζονται με την καταστροφή των Ψαρών και τον ήρωα Κ. Κανάρη.

Οι παρουσιάσεις ολοκληρώθηκαν με μια απαγγελία για την καταστροφή των Ψαρών

Οι μαθητές υπέβαλαν ερωτήσεις, εκφράστηκαν αυθόρμητα, έμαθαν, βίωσαν ιστορικά και συναισθηματικά τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας μας.

Περισσότερο όμως χάρηκαν, συμμετείχαν, ήρθαν σ’επαφή και ξέχασαν έστω για λίγο τη δύσκολη αυτή περίοδο που μας κρατά όλους μακριά…

Τέλος με χαρά και οι δυο πλευρές δεσμευτήκαμε  να συνεχίσουμε την επικοινωνία μας και στο μέλλον!!!

Προηγούμενο άρθροΒαθμολογία Β΄ τριμήνου – Επέτειος 25ης Μαρτίου
Επόμενο άρθρο1821 – 2021