Οδηγίες για τη διενέργεια ελέγχων για Covid-19 και συνοπτικοί πίνακες

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Μετά την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας του σχολείου, σας παρακαλούμε για τη σχολαστική εφαρμογή του τροποποιημένου πρωτοκόλλου εισόδου των μαθητών και μαθητριών στο σχολείο, για τη διασφάλιση της υγείας ΟΛΩΝ μας.

Σας εφιστούμε την προσοχή  στην έγκαιρη δήλωση του αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test), που πλέον αφορά όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη βράδυ, μετά τη διενέργεια του self test, απ’ ΟΛΟΥΣ (εμβολιασμένους και μη, νοσήσαντες και μη), σας παρακαλούμε, να δηλώνετε αμέσως  το αρνητικό αποτέλεσμα στο https://edupass.gov.gr/  και να εκτυπώνετε τη σχολική κάρτα edupass. (Τυχόν καταχώρηση στην προηγούμενη πλατφόρμα self-testing.gov.gr δεν εμφανίζεται στη θυρίδα μας).

Οι έλεγχοι των αρνητικών δηλώσεων edupass από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας θα συνεχίσουν να γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή πριν την είσοδο των παιδιών στο σχολείο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι μαθητές/τριες που παραμένουν στο σπίτι για λόγους προφύλαξης, θα πρέπει  για την επάνοδό τους στο σχολείο, να διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο self test και να προσκομίζουν την αρνητική δήλωση edupass.

  • Διαδικασίες σε περίπτωση Θετικού Αποτελέσματος

Αν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) είναι θετικό, πρέπει να εκδώσετε από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία να εκτυπώσετε και να ενημερώσετε αμέσως το σχολείο.

 Σε αυτή την περίπτωση, είναι υποχρεωτική η επιβεβαίωση της θετικότητας με εργαστηριακό έλεγχο, είτε σε δημόσια δομή (δωρεάν) είτε σε ιδιωτική  δομή (επί πληρωμή).

 Αναμένοντας το αποτέλεσμα, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ές μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, πρέπει να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση πιθανού πυρετού, χωρίς λήψη αντιπυρετικών και την βελτίωση τυχόν συμπτωμάτων του.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι προκειμένου να εκδοθεί πιστοποιητικό ανάρρωσης  για ανεμβολίαστους  χρειάζεται να έχει πραγματοποιηθεί θετικό μοριακό τεστ (PCR). Δεν εκδίδεται πλέον πιστοποιητικό ανάρρωσης με θετικό rapid test για ανεμβολίαστους, παρά μόνο για εμβολιασμένους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία.

Η συνεργασία μας άλλωστε είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για την υγεία όλων μας!

Ο Διευθυντής

Γεωργόπουλος Σωτήρης

Υ.Γ. Ακολουθούν συνοπτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα σχολεία σε πίνακες

Πηγή: https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/367792_sholeia-odigos-eody-ti-ishyei-gia-mathites-kai-ekpaideytikoys

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση Ιανουάριος 2022 – Έναρξη σχολείων
Επόμενο άρθροΔιάθεση self-test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία