Οδεύοντας προς το τέλος της σχολικής χρονιάς ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα eTwinning που πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα  European School Education Platform με τίτλο ‘A pen friend from Europe’

Στα πλαίσια του προγράμματος η εκπαιδευτικός Αγγλικών της ΣΤ τάξης κα Όλγα Σακελλαρίου σε συνεργασία με τους δασκάλους των τμημάτων ήρθε σε επαφή με σχολεία στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας (ΣΤ2,ΣΤ3)και το Παρίσι της Γαλλίας(ΣΤ1) προκειμένου να ανταλλάξουν αλληλογραφία με σκοπό να επικοινωνήσουν  γραπτώς στην αγγλική γλώσσα και να μοιραστούν πληροφορίες σε σχέση με τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα, τις συνήθειες, την κουλτούρα, τη χώρα και τα έθιμα τους.

Συγκεκριμένα στο πρώτο γράμμα που ετοιμάστηκε το Δεκέμβριο, οι μαθητές περιέγραψαν τον εαυτό τους στα Αγγλικά και μίλησαν για τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα.

Στο δεύτερο γράμμα που απεστάλη τον Φεβρουάριο ανταλλάξαμε πληροφορίες για τα σχολεία μας και τα αγαπημένα μας σχολικά μαθήματα

Τον Απρίλιο ετοιμάσαμε βίντεο με θέμα :Η πόλη μου και τα έθιμα της. Απεικονίσαμε σημεία της πόλης μας, δείξαμε το σχολείο μας ,κάποια τοπικά φαγητά αλλά και πασχαλινά έθιμα. Σε αυτή τη φάση του προγράμματος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν χρήση του προφορικού λόγου στη Αγγλική γλώσσα περιγράφοντας τις εικόνες της πόλης, έθιμα και συνταγές κατά τη διάρκεια των βίντεο.

Οι μαθητές μας απόλαυσαν τη διαδικασία καθώς έκαναν νέους φίλους ,γνώρισαν την κουλτούρα τους και τα έθιμά τους χρησιμοποιώντας την Αγγλική ως ξένη γλώσσα. 

Αποχαιρετησαμε τα παιδιά από τη Γαλλία και την Ισπανία ελπίζοντας κάποια στιγμή στο μέλλον να συναντηθούν οι δρόμοι μας ξανά!

Προηγούμενο άρθροΓνωριμία με το άθλημα του τένις
Επόμενο άρθροΜουσείο Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή